Tenkiu Dear!

Wednesday, June 23, 2010

Tips Kulit Putih & Lembut

Wahahaha... Hari ni terasa nak berkongsi tips kecantikan la pulak. Tips untuk mendapatkan kulit putih, lembut dan wangi. Tips kali ni dapat daripada my auntie yang sememangnya mempunyai kulit yang putih dan lembut. Jeles taw tengok kulit dia. Before that, nak bagitau yang semua segmen kecantikan yang saya publishkan akan menggunakan "CikD" sebagai nickname.

Ok, nak taw tak apa cara dia??

Ni ha.... Gunakan kelapa parut a.k.a hampas kelapa. Ada ke yang tak tahu apa tu kelapa parut?? Takpe-takpe... Meh CikD tunjukkan. Haaa, ni la dia kelapa parutnya.....


picture taken here


Ok, dah taw kan apa yang korang kena ada? So, kalau dah beli kelapa parut tu, boleh la guna. Rasanya tak ramai yang nak guna mesin parut kelapa tu kan? Unless korang ada pokok kelapa sendiri. Ok, dah melalut pulak.. Dah dapat kelapa parut dalam kuantiti lebih kurang satu mangkuk (nak lebih pun, suka ati korang la), apa lagi tunggu? Bawak la gi bilik mandi tu dan jadikan kelapa parut tu sebagai scrub badan korang. Ha, sentallah sampai korang puas hati. Dah siap tu, jangan lupa pulak bilas badan bersih-bersih ye...

Selamat mencuba... Sape nak cuba try test tu, boleh la share kat CikD camne hasilnya nanti ye...

notadurian: CikD nak pergi Kipmart nanti beli kelapa parut.. Ada sape-sape nak kirim? (kirim salam je la eh...) ;P

9 comments:

Yatre Hayati said...

wah pakai kelapa parut...wangi lah !!!

Cik Durian said...

cube la yat..

Hassanah said...

ingatkan boleh gune utk buat pulut panggang je
hehe

Cik Durian said...

hahaha...buat kuih melaka pun boleh jg...jg plak lps scrub tu gi recycle blik guna... :P

Nad said...

kelapa parut yg da pakai ke lum? hampas ngn kelapa parut x same...

sherah said...

nice one. thanks taw hehe i taw kelapa ni memang good for our skin.but babe kalau yg dah perah tu buat santan boleh ke

Cik Seri AshNieda said...

nak minta share petua cik D ni kt blog akak ye.. tq. ;)

http://www.ashnieda.com/

Cik Durian said...

nad: yg eloknya belum pakai..dah pakai pun boleh...xde hal...

sherah: ur wlcm dear ;)
boleh je guna yg kte dh perah utk masak tu..kira recycle jgk la..hehe

cik seri: boleh dear ;)

Ana admi said...

wahh leh cuba ni ;)

HeartBeat