Tenkiu Dear!

Friday, June 4, 2010

hepy olidey~~

selamat bercuti kpd cikgu2 and yang tengah bersekolah tu.. as for me, cuti sekolah ke x, aq sememangnya tengah bercuti.. haih, cuti yang sangat xbermakna & membosankan.. sebab??
  • takde fulus.. nak kuar pun jadi takde mood
  • takde lesen.. maknanye xboleh drive kete sesuki hati ye..
  • takde geng.. geng jauh2 kot.. geng sekolah? sama cam aq la.. semua takde income cuti2.. kesian kami... (=_-)"
esok adalah sabtu.. budak2 sekolah sure excited kan nak cuti.. tapi homework mesti menimbun.. haha.. padan muka tahniah kat korang.. aq dah merasa zaman2 tu.. tapi dulu aq budak baik nakal yang selalu xbuat homework.. heheh...


(picture taken from here)
esok juga, aq akan bertolak ke KL Lumpur (ni curik pinjam perkataan Cik Sura) untuk attend majlis perkahwinan sedara aq.. aq kenal ke? oh, semestinya aq xkenal.. ramai sangat sedara mara yang aq xkenal.. silap2 korang pun sedara aq yang aq xkenal tuh.. hehe...

lepas gi KL tu, kitorang gi Temerluh pulak.. lau xtaw Temerluh tu kat mana, sila tanya Pkck Gugel ye..Temerluh tu kampung belah mama aq.. xsabar nak balik kampung sebab nenek aq masak sedap.. lagi2 patin masak tempoyak dia & juga "sambal" (sejenis masakan sayur pucuk ubi yg dimasak dengan tempoyak, bilis + petai sampai kering...oh, i like~!!)

so, KL n Pahang... here i come...!! hopefully, olidey ni xbuat aq & kami2 sakit hati.. aq paling xsuka bila holiday yang sepatutnya menggembirakan semua orang menjadi holiday yang hanya menggembirakan orang2 tertentu.. so, tips untuk holiday yang hepy2, sila jangan pentingkan diri sendiri and tolong jangan buat kuasa veto ye!! nak hepy, kita kena sama2 setuju dengan plan (mintak pendapat semua, jangan ikut kepala sendiri je).. okeh, memang aq tengah lepas geram.. sebab aq xtaw bila last holiday aq yang betul2 buat aq hepy..

sekian...

notadurian: kepada yang baca, sila pikir positif..tak semestinya aq muda, pendapat aq xbetul and xsemestinya anda yang lebih tua, pendapat anda betul.. so, fikir2kanlah ye.. jangan ego sangat..
(oh, hari jumaat memang hari tazkirah.. ;D )

3 comments:

cik aidad a.k.a muntel said...

owh cik durian!~
selamat bebelog.
saye juge da follow kamu.
happy blogging!
:D

syami said...

thumbs up!! =)

Cik Durian said...

cik aidad: time kasih ;)
cik syami: thumbs je? kaki bg up skali mehh...

HeartBeat