Tenkiu Dear!

Friday, July 16, 2010

Tak Sedapnye Toasted Pocketful..!!

Ni ha rupa Toasted Pocketful (TP) yang orang dok cakap sedap tu..

Ada sape-sape yang pernah rasa TP by KFC ni?? Korang rasa sedap ke mende ni? Huhu.. Aq rasa TP ni lah makanan paling awful yang ada kat KFC. Menyesal taw order. Nasib baiklah aq order X-Meal.. So, dapat la jugak cover lapar dengan ayam spicy. Serius la rasa dia memang tak boley blah. Tortilla dia dah la lemau, memang tak sedap!

Tapi tak taw la kan if kat tempat aq makan tu dia buat tak sedap sebab kat tempat lain kawan-kawan aq makan, diorang cakap sedap. Kalau nak kata lidah aq tak betul, cik Umie yang makan dengan aq pun cakap tak sedap.. Aq rasa, dia jadi tak sedap sebab benda tu dah sejuk + lemau.. Kalau aq boleh suggest kat KFC, aq suggest dia letak mayonis instead of corn kernels.. Aq nak abiskan aq punya tu siap makan isi ayam tu dengan sos cheese yang ada kat cheezy wedges tu. Baru la rasanya ok sket.. Lepas ni memang tobat takmo makan ni dah. Baik aq makan set dinner plate. Baru puas ati. (cheezy wedges tak leh tinggal ye..hehehe...)

Sory, bukan nak kutuk tapi ini la personal opinion aq lepas rasa sendiri Toasted Pocketful tu. Kalau kat tempat lain sedap, mungkin aq akan cuba untuk rasa lagi (tapi rasa orang lain punya la.. ;P )

Jom layan gambo2 kat bawah ni...

Abis aq bongkar TP tu sebab tak nak makan tortilla tu..


Muka cik Umie yang semacam nak abiskan TP die.. Hehehe..


Muka Toasted Pocketful yang masam... :(


Yayy..!! Finally jumpa cardigan.... (selingan je..)

notadurian1 : Sila abaikan pingganku yang comot itu.. :D
notadurian2 : miss someone a lot... :(

7 comments:

velasrizal said...

i blom try lagi..


Folding Shower : Menjimatkan Ruang Bilik Air

meimei said...

Yeah..memang tak sedap langsung..

Kie-yu said...

pada aku sedap la
maybe yg CD mkn tu dia dah panaskan bpe kali dah
kalau yg fresh pnye sedap
moh tgk review pasal TP dari aku kat sini yek.

Cik Durian said...

velasrizal: if u nk try, dtg awal cket la..jgn ptg2..mse tu fresh..tp tahap sedap tu depends pd tmpt kot...

meimei: agree..prefer toasted twister..

Kie-yu: dh tgk ur review..myb la yg sy mkn tu xfresh dh..huhuh

akuzle said...

salam, dik durian....

akak ingat akak sorg jeks rs mender neh x besh.... x leh lwn Twister lah... Twister the besh!! punca ketidaksedapan TP neh rasnyer psl corn kernel tuhlaaa... muak rasanyer... kepingan ayam rangup tuh pon... hmmmm.... tan sri ali hashin jgn mare yer? komen honest dr kastemer neh kan?

p/s: sejuta kalik sodap mkn durian lagikkk....nyam3!!

Cik Durian said...

yup..xsedap kan?? corn kernels tu sgt xsesuai utk mix dlm TP tu..then potongan ayam rangup tu liat...kerepek Chachos tu lemau..isyh...mcm xikhlas nk jual je...the worst is tortilla tu..huhuhuh

zahidah dihaz said...

saya rasa ok je...terasa nak pergi kfc sebab nak makan TF je...

HeartBeat