Tenkiu Dear!

Tuesday, February 15, 2011

Nak Buat Banner Blog

Huhuhu..Macam tak ceria kan belog ni bila takde banner? Nak buat tapi belum ada software adobe photoshop. Ada tak sesiapa yang boleh buatkan banner untuk Cik Durian? Hehehe.. Tak malu kan muka mintak orang buat kan? :P

Boleh je nak buat sendiri tapi takde software. Laptop ni dah berat.. Biasa la laptop lama... Ram pun tak sampai 1Gb..

Teringin nak buat banner blog yang cantik dan kiut macam hasil kerja Si Gadis ni. Dia yang buat header yang cantik untuk blog Fatin Liyana. Nak jugakkkk.... Huhuhu.. Blog Hanis Zalikha pun cantik jugak header dia. Kalau tak silap dia juz guna MS Paint je. Sangat kreatif! Kalau aku buat entah jadi ke tak. Hehehe

Tak kisah if kena bayar pun, tapi bukan untuk sekaranglah coz sekarang banyak nak pakai duit. Ai dah semekin ni. Huhuhuhu. Sian aku. LOLZ!

Ni contoh-contoh design yang aku pernah buat guna photoshop. Tak cantik mana pun. Baru belajar masa tu. Dua tahun lepas. Ada banyak lagi tapi dah hilang pulak file dia. Huhuhu.

Yang ni sangat simple. Tambah gambar & tulisan je.

Yang ni buat untuk birthday my fren.

Perempuan tu bukan aku tapi orang lain. Aku edit je.

Mug yang aku design letak nama aku masa zaman matrik.

Mug yang aku design masa dulu.

Buat poster untuk geng-geng aku masa matrik. Zati, Hanis & Suzi.

Yang ni hasil kerja aku untuk poster filem. Assignment masa matrik.
Tak lama lepas aku buat poster filem Bila Bulan Mengambang kat atas tu, kuar pulak filem Kala Bulan Mengambang yang Rosyam Nor berlakon tuh. Hahahah. Sangat kebetulan!

Okeh. Lepas ni kena carik software adobe photoshop dan mulakan kembali hobi aku dolu-dolu iaitu design. I really miss it! Huhuhu.




7 comments:

Tuan Din said...

saya suka durian D24, awak?

Cik Durian said...

suka durian yg asal sedap je...xlemak sgt & xmanis sgt...hehe

shark said...

waaaa...
kreatif jugak cd kita nie yerk.
jeles nie

Cik Durian said...

xkreatif mane pun...tgn takde seni sgt..haha...lg jeles ble tgk org len blh edit n design cntik2...huhu

Akeyla Azmey :) said...

semadd jewppp .
nak ! ;p

Cik Durian said...

hoho...dah lame xbuat la dear...
software pun xcarik lg ni..

Aniq Bukhary said...

Post lama baru plak komen.. Bangangnya akuuu.. Hahaha

HeartBeat