Tenkiu Dear!

Sunday, February 13, 2011

Kisah Lelaki Tua Miang

Assalamualaikum w.b.t.

Al-kisah... Tersebutlah cerita.... Hahaha..

Aku sebenarnya nak meluahkan rasa tidak senang hati dan meluat aku terhadap lelaki tua yang sangat miang dan gatal. Aku dah kena banyak kali dah dengan golongan yang tak sedar umur ni. Semuanya bermula di Fesbuk. Standard lah kan. Nama pun laman sosial.

Aku sangat geram. Yelah, dekat profile diorang, dah sah-sah tulis yang diorang tu dah kawen, siap ada list anak bini lagi. Gambar semua tunjuk kebahagiaan. Memang tak sedar diri lah. Aku tak melulu menuduh diorang ni miang sebab tak baik kan kita terus judge? Tapi bila aku tak reply message diorang kat Fesbuk, start la hantar bertubi-tubi message lagi cakap nak kenal lah, cakap aku sombong lah. Ayat tu kalah dengan lelaki muda yang nak mengayat pompuan. Isyhh!! Serius aku sangat meluat! Aku malas la nak print screen apa yang diorang message tu. Cukup la sekadar aku luahkan kat sini dan sesiapa yang terasa tu boleh sedar sikit. Huhuhuhu..

Couple macam ni lah sweet..... Credit to www.finerminds.com


Bukan apa. Aku kesian dekat bini dan anak-anak dia. Kalaulah diorang tahu macam tu perangai ayah diorang, mesti malu. Memanglah lumrah lelaki suka mendekati perempuan, tapi pada aku, tahap umur macam tu, tak payah la nak menggatal lagi. Cukup-cukuplah zaman muda-muda dulu dah buat itu ini kan. Lainlah kalau memang bujang ke, duda ke, acceptable lagi.

So, kepada golongan yang terlibat, bawak-bawaklah insaf ye. Tumpukan perhatian kepada keluarga anda. Tak salah nak berkawan, tapi jangan menggatal. Ikhlaskan niat tu. Barulah lahirnya persahabatan yang ikhlas.

Pesanan dibawa khas oleh Cik Durian.


notadurian: Cerita di atas hanya berdasarkan pengalaman aku. Sekian.

4 comments:

shark said...

biasaler tue..
naper xdek plak wanita tua yg suka miang kt truna2 cm saya ini:p

Cik Durian said...

ade je yg miang..nape? nak try ke? hehehe

elly said...

laki tue mengejar perempuan mude..
laki mude mengejar perempuan tue~

Cik Durian said...

hik3...btol2... stndard dh skrg cmtu..

HeartBeat